Jag har en lite ovanlig bakgrund för en fotograf – jag är både instruktör och driver hundskola, och jag har en bakgrund som gymnasielärare i hundkunskap och fotografisk bild. Förutom att det berättar att jag gillar hundar, så ger det dig också en garanti för att jag är bra på att lära ut – och brinner för att lära ut! Jag är lugn, pedagogisk, har ett oändligt tålamod, och massor av kunskap som jag med stor förtjusning delar med dig.


ONLINEKURSER

Vad i kursen var roligast/mest intressant?
-Att så tydligt kunna se resultaten av min nya kunskap.
-Att använda det som Åsa förklarade i praktiken. Blev så himla inspirerad när jag läste!
/från kursutvärdering

Puppy Top Dog Model: Att träna sin valp att bli fotomodell är kul! Och nyttigt – bra modellhundar behöver vara miljöstarka, kunna agera med föremål, och ha en suverän kroppskontroll och stadga – och tycka att samarbete är superkul. De behöver kunna hanteras, vänta på varsågod, och dirigeras på olika sätt. Visst låter det som färdigheter som är nyttiga för ALLA hundar – inte bara modellhundar?

Det SYNS vilka hundar som älskar kameran – och det är träningsbart!

I kursen får du tips både om valpträning och fotografering, och alla verktyg du behöver för att kunna träna en egen Top Dog Model från början. Och självklart får du tips på hur du fångar alla valpögonblick på bild.

Och jag ska berätta en hemlis…Det går utmärkt att gå kursen med vuxna hundar också. Grundträningen är densamma oavsett hundens ålder – bara låtsas att det är en vuxen hund i filmerna 😉

Kursen är en självstudiekurs – du får tillgång till allt material direkt, och går igenom lektionerna i den takt som passar dig.

KÖP KURSEN HÄR!

Hundfotografering grund: Du får fyra lektioner med två veckors mellanrum, och uppgifter att jobba med under tiden. Vi går igenom inställningar för både porträtt och action, ljus, välja rätt bakgrund, hur du tränar din hundmodell, och enkel redigering. 

Du kan välja att gå kursen med feedback på dina bilder

eller om det passar dig bättre, som en självstudiekurs.

Hundfotografering fortsättning: För dig som har kommit en bit och vill fortsätta utvecklas. Fyra lektioner med två veckors mellanrum, och uppgifter att jobba med under tiden. Bilderna lägger du upp i en stängd FB-grupp, bildkritik är viktigt för utvecklingen och ingår naturligtvis i kursen. Vi fokuserar på hur man bygger upp bilden för att fånga känslor och stämningar, och uppgifterna blir lite mer abstrakta. 

Planerad till våren


Redigering för hundfotografer: Redigering är roligt! 

Fotograferar du i RAW så behöver du ”framkalla” bilden med en grundredigering eftersom en råfil är helt obehandlad ut ur kameran. Den här kursen tar redigeringen steget längre! Vi är många som tycker om att fortsätta skapa bilden i efterarbetet, och en bra redigering kan verkligen skapa det lilla extra, eller en riktig sagobild. I fyra lektioner börjar vi från grunden, går igenom Camera Raw och Photoshops vanligaste funktioner, du lär dig jobba i lager med lagermasker och göra markeringar, trixa med färger och ljus, slå ihop flera bilder till en sagobild, och ta bort oönskade saker i bilden. Allt en hundfotograf behöver!

Välj mellan att köpa delkurserna var för sig (perfekt om du redan har en grund i Photoshop och vill ”grotta in dig”) eller Stora photoshop kursen som innehåller alla fyra delkurserna för Photoshop.

Mina onlinekurser i redigering hittar du på KelpiePhoto Teach! 


WORKSHOPS

-Tack Åsa för en mycket lärorik och inspirerande dag. Det är verkligen professionella modeller du har!
/Karen Sejer Kristiansen

Hundfotografering grund: Vi blandar teori och praktik, du tränar på att fotografera mina modeller, och kan koncentrera dig helt på din kamera. Du får lära dig grundläggande inställningar, mina fem steg till bättre porträtt, samt hund i rörelse.

1200:-

Planeras till våren 2019

Hundfotografering fortsättning/action: Nu har du lite koll på dina inställningar. Vi tittar närmare på ljus, komposition och miljö – hur man får en känsla i bilden. Du jobbar med modeller eller med egen hund.

1200:-

Planeras till våren 2019

 


PRIVATLEKTIONER

Det finns alltid möjlighet till privat träning! Du väljer motiv, jag hjälper dig med allt ifrån inställningar till komponering av bilden. En investering för ditt fortsatta fotograferande!

500:-/timme, plus milersättning över 2 mil.

 

Jag har bland också gjort två videokurser för Moderskeppet, så du kan få en uppfattning om hur jag är som lärare (du får sju dagars gratis prova-på medlemskap).

Porträtt

Action